This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.eskamea.gr, www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καταγγελία για Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚ ΑΜΕΑ) Γαλατσίου

                Σήμερα το πρωί σπουδαστής εγκλωβίζεται στο κακοσυντήριτο ασανσέρ, παθαίνει κρίση και βρίσκεται στο νοσοκομείο, άλλοι καταρτιζόμενοι, με κινητικές αναπηρίες, σε αμαξίδια, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον 3ο όροφο της σχολής για ώρα, γιατί δεν υπήρχε σύμβαση με εταιρεία για συντήρηση του ασανσέρ. Εγκληματικές οι ευθύνες κυβέρνησης, διοίκησης ΔΥΠΑ και διεύθυνσης ΚΕΚ ΑΜΕΑ Γαλατσίου. 

                Το ΚΕΚ ΑΜΕΑ Γαλατσίου, η μοναδική σχολή κατάρτισης της ΔΥΠΑ για όλη την Νότια Ελλάδα, λειτουργεί επί της Γαλατσίου 19, εδώ και 25 χρόνια, σε ένα ακατάλληλο κτήριο ανεπτυγμένο σε 3 ορόφους, φιλοξενεί πάνω από 220 καταρτιζόμενους, ενώ για χρόνια και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες, αρνήθηκαν να φτιάξουν νέες, σύγχρονες και ασφαλείς  κτηριακές εγκαταστάσεις κατάλληλες για ΑΜΕΑ. Άλλωστε το ότι  λειτουργεί και η σχολή είναι αποτέλεσμα των ίδιων των αγώνων των καταρτιζόμενων κατά καιρούς και της ΣΕΑΑΝ που απέτρεψαν μέσα στα χρόνια αποφάσεις κλεισίματος της σχολής από Υπουργούς όλων των αποχρώσεων. Έφτασαν στο σημείο για μια σχολή που λειτουργεί με λεφτά των ίδιων των ασφαλισμένων, να δίνουν στους απόφοιτους μία απλή βεβαίωση παρακολούθησης σπουδών, αρνούμενοι να δώσουν πτυχίο που να αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα, σε μια σχολή διετούς παρακολούθησης. Αποπνέοντας μια στάση αλαζονείας, προσβολής των ίδιων των ΑΜΕΑ, της λογικής «δεν φτάνει που σας έχουμε ένα πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης, μη ζητάτε και πολλά και αυτό και πολύ σας είναι». Κατά τα άλλα μας μπαφιάζουν από τα κανάλια στα διάφορα show περί ευαισθησίας, περί αγωνίας να προστατευτούν οι ευάλωτοι. Περί καταπολέμησης των διακρίσεων για ισονομία και ισοπολιτεία. Σαν δεν ντρέπονται!

                Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να αναζητηθούν οι ευθύνες για το σημερινό συμβάν.
  • Να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτήριο και στην ηλεκτρομηχανολογικό του εξοπλισμό για να λειτουργεί με όρους ασφάλειας μέχρι να μεταφερθεί η σχολή σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις και να ανοίξουν και άλλες σχολές με σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα που να καταλήγουν σε πτυχίο με συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι γιατί δεν γίνεται σε έναν τέτοιο χώρο εκπαιδευτικοί, ειδικοί επιστήμονες και προσωπικό να είναι ωρομίσθιοι και συμβασιούχοι και να απολύονται και να προσλαμβάνονται κάθε χρόνο.
  • Να δεσμευτεί επιτέλους η Κυβέρνηση, και το κράτος, να εξασφαλίσει δουλειά σε όλους τους καταρτιζόμενους – σπουδαστές με την αποφοίτησή τους από την σχολή.

                Η ΣΕΑΑΝ θα στηρίξει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία της μαθητικής κοινότητας της σχολής και απαιτεί από τον Υποδιοικητή της ΔΥΠΑ κο Καραχάλιο με τον οποίο πραγματοποιήσαμε συνάντηση τον Νοέμβριο του 2023, να ορίσει άμεσα νέα συνάντηση και να μας δώσει επιτέλους απαντήσεις για τα συγκεκριμένα ζητήματα που του είχαμε θέσει από τον Νοέμβρη, όπως τα θέματα της ασφάλειας των κτηρίων. Ως εδώ!

Η Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ

 12/02/2024