ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΗ
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411,www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

Κόβουν θεραπείες και φάρμακα από ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, παραπέμπουν τα παιδιά με αναπηρίες σε εκπαιδευτικά συμβούλια, χωρίς ειδικούς , άσχετα με τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, για να καθορίσουν το μέλλον τους.

«Σηκώνουν κουρνιαχτό» οι της Κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια, για να συγκαλύψουν τα νέα βάρβαρα μέτρα των περικοπών και στήριξης της επιχειρηματικότητας που τώρα υλοποιούν.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!!!!

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ μας!

Δεν «τσιμπάμε» στα παραμύθια της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια, την κανονικότητα, την ανάπτυξη.

Η δικιά τους κανονικότητα, η δικιά τους ανάπτυξη, πετάει τους ανάπηρους από την εκπαίδευση, τη δουλειά. Θα «τροφοδοτηθεί», για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, με νέες περικοπές στις θεραπείες, τα φάρμακα, τα επιδόματα, τις συντάξεις.

Άλλωστε, αυτές τις μέρες, πολλοί γονείς ενημερώθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, ότι με το νέο κανονισμό δε δικαιούνται τα παιδιά τους μια σειρά θεραπείες, ενώ πολλοί χρονίως πάσχοντες που έπαιρναν τα φάρμακα τους δωρεάν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, τους τα έκοψαν και παραπέμφθηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία. Θα πληρώνουν από εδώ και πέρα είτε με συμμετοχή, είτε 100% από την τσέπη τους.

Είναι πρόκληση να κομπάζουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ότι τώρα μπορούν να εφαρμόσουν το «αριστερό» τους πρόγραμμα, επειδή έχουν ψηφίσει νόμο για αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων ΑμεΑ στο Δημόσιο.

Όταν δε γίνεται, ουσιαστικά, καμία μόνιμη πρόσληψη, μόνο κάτι λίγες, συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Πάντως υπάρχουν και άλλοι νόμοι, που επιβάλουν, υποτίθεται, προσλήψεις ΑμεΑ που ποτέ δεν εφάρμοσαν ούτε οι προηγούμενες ούτε και η τωρινή κυβέρνηση.

Πρέπει, κατά τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΣΑμεΑ, να πούμε «ευχαριστώ» για την «κρεατομηχανή» του ΟΠΕΚΑ που έστησαν για το νέο κύκλο μαζικών περικοπών των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας που ετοιμάζουν με «εργαλείο» τη λεγόμενη «λειτουργικότητα», ενώ την ίδια στιγμή οι συνάδελφοι που πρέπει να περάσουν από ΚΕΠΑ ταλαιπωρούνται αφάνταστα με τους ηλεκτρονικούς φακέλους και την παραπομπή από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Τα μνημόνια έφυγαν!!!, οι εφαρμοστικοί νόμοι «ζουν και βασιλεύουν»!!! Εφαρμοστικούς νόμους που δε θα καταργήσουν βέβαια ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και οι νέοι «σωτήρες» !!!!! της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που άλλωστε και ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο Μνημόνιο (222 ψήφους) και στελέχη τους πλαισιώνουν τη σημερινή κυβέρνηση.

Αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δουλειά μας!!!!!

Με τον αγώνα μας, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ό,τι κατακτήσαμε, καθυστερήσαμε, όσο μπορούσαμε, τα βάρβαρα μέτρα τους, αναγκάζοντάς τους και σε κάποιες επιμέρους παραχωρήσεις. Ο κόσμος της αναπηρίας είναι πιο έμπειρος τώρα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε πάθει, αλλά έχουμε μάθει πλέον πολλά.

Στηρίζουμε με τη συμμετοχή μας το αγωνιστικό πρόγραμμα της Σ.Ε.Α.ΑΝ. και του Ενιαίου με παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ, στον ΟΠΕΚΑ στα ΚΕΠΑ, στα κέντρα Ειδικής Αγωγής. Ενημερώνουμε, συζητάμε οργανώνουμε μέσα από συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις.

Μεγάλη αγωνιστική απάντηση με κινητοποίηση στα τέλη του Μάρτη

Δυναμώνουμε τη Σ.Ε.Α.ΑΝ., τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων, τις ταξικές δυνάμεις.

Παίρνουμε ευθύνη! Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία του αγωνιστικού προγράμματος της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • · Καμία περικοπή στις θεραπείες, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
  • · Δωρεάν θεραπείες σε όλα τα παιδιά με βάση τα παραπεμπτικά.
  • · Κατάργηση της εγκυκλίου για τα αντιεπιστημονικά «εκπαιδευτικά συμβούλια».
  • · Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.
  • Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ.
  • · Μαζικές προσλήψεις ΑμεΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα με ευθύνη του Κράτους.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.ΑΝ.,

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2019

 

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 06:39)