ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΚ-ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2019
Αρχική Ανακοινώσεις Ε.Σ.Κ. ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΚ-ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΚ-ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2019

ΕΣΚ ΠΑΡΑ - ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411 www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Οργάνωση, αγώνας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας είναι η μόνη διέξοδος.

Είμαστε στον 21ο αιώνα δεν μας παίρνει να δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα, να πληρώνουμε ακόμα και με την αρτιμέλεια μας, την χειροτέρευση της υγείας μας, το πέταγμα μας στο περιθώριο για την ανάγκη στήριξης των κερδών.

Η εμπορευματοποίηση των πάντων, της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, της Ειδικής Αγωγής, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, μας πνίγουν, μας εξαθλιώνουν! Νισάφι πια! Ως εδώ και μη παρέκει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, παρα - τετραπληγικοί, κινητικά ανάπηροι, σύνεδροι του 5ου της ΕΟΚΑ, η γραμμή του συμβιβασμού, της συναίνεσης της ΕΣΑμεΑ, αλλά και του ΔΣ της ΕΟΚΑ, ήταν και είναι στήριγμα της βάρβαρης αντιλαϊκής, αντιαναπηρικής πολιτικής της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ότι με τη στάση τους περιέσωσαν το επίδομα ή το αφορολόγητο όχι μόνο είναι ψέμα, αλλά είναι και δείγμα της μείωσης των απαιτήσεων στο επίπεδο της χαμοζωής και του περιθωρίου, γιατί όχι μόνο δεν οργάνωσαν εκείνους τους αγώνες για να αποκαλύψουν και να μπλοκάρουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, όταν είναι γνωστό ότι η κινητική αναπηρία είναι η πολυπληθέστερη αναπηρία, πάνω από 250.000 υπολογίζονται οι βαριά ανάπηροι στη χώρα μας, αλήθεια πόσους και πότε κινητοποίησε η Ομοσπονδία ή οι επιμέρους σύλλογοι της ΕΟΚΑ τα τελευταία χρόνια και με ποια αιτήματα; ακόμα και για την σφαγή των ΚΕΠΑ σε πολλούς κινητικά ανάπηρους, με σκλήρυνση κατά πλάκας, τι στάση κράτησε;

Αλλά αλήθεια συνολικά το χτύπημα των εργαζόμενων της λαϊκής οικογένειας, με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και τις θεραπείες, το σμπαράλιασμα του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν αφορά πρώτα από όλα την οικογένεια του ανάπηρου; Τι έκαναν για όλα αυτά η ΕΣΑΜΕΑ, η ΕΟΚΑ ο ΠΑΣΠΑ και όλοι οι άλλοι;

Είναι συνένοχοι και ανεξάρτητα αν εμφανιστούν στο Συνέδριο με διαφορετικές ομάδες και να «τρώγονται σαν τα κοκόρια»! Για τις κρατικές επιχορηγήσεις είναι ο καυγάς του ΠΑΣΠΑ, ΕΣΑΜΕΑ, για παράδειγμα, και όχι για τα πραγματικά προβλήματα των ανάπηρων των λαϊκών οικογενειών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, γυρίστε τους την πλάτη!! Ως εδώ με τον κυβερνητικό, καλοταϊσμένο συνδικαλισμό! Καμιά εμπιστοσύνη στα παραμύθια της Κυβέρνησης περί εξόδου από τα μνημόνια, για επιστροφή στην κανονικότητα κα για τις άλλες «σάλτσες». Δεν μπορούν να μας σώσουν οι νεότευκτοι «σωτήρες» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που μας έφεραν ως εδώ και τσακώνονται με πόσα μνημόνια ψήφισαν μαζί ή χώρια, ενώ υμνολογούν όλοι μαζί την επιχειρηματικότητα, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Όλοι αυτοί και η ΧΑ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μιλούν για τον ανάπηρο που «κοστίζει»(!!!), αλλά δεν λένε κουβέντα ότι το σύστημά τους θέλει τον ανάπηρο πελάτη για να καλύψει τις ανάγκες του στο εμπορευματοποιημένο σύστημα της «αγίας επιχειρηματικότητας», των ιδιωτικών κέντρων αποκατάσταση που είναι σε άνθιση, στα μαγαζιά πώλησης τεχνολογικών βοηθημάτων και όχι μόνο.

Υπάρχει διέξοδος! Υπάρχει ελπίδα! Παίρνουμε θέση στον αγώνα! Δυναμώνουμε το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, την ΕΣΚ παρα - τετραπληγικών κινητικά αναπήρων, τη ΣΕΑΑΝ, που χρόνια τώρα με τις όποιες δυνάμεις της μπήκε μπροστά για το πιο μικρό και για το πιο μεγάλο πρόβλημα, από τα ΚΕΠΑ, που έκοβαν από ένα συνάδελφο την σύνταξη και το επίδομα, έως το ΕΙΑA, ενάντια στη διάλυσή του, στον ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο Υγείας για τις περικοπές και τις πληρωμές για τις θεραπείες μας και τα αναλώσιμα και στους δρόμους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις καταλήψεις υπουργείων, για το ασφαλιστικό, το νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, όταν ψηφιζόταν το άρθρο 215 στις 14 του Γενάρη του ’17. Άρθρο 215 που ανοίγει το δρόμο με τον ΟΠΕΚΑ για το νέο κύκλο μαζικών περικοπών με εργαλείο τη «λειτουργικότητα» για τις περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

Σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις, για όλα αυτά τα προβλήματα όλοι αυτοί ήταν απόντες!!!

Σήμερα κάνουμε το βήμα. Καταψηφίζουμε τον απολογισμό του ΔΣ της ΕΟΚΑ. Στηρίζουμε την ΕΣΚ παρα - τετραπληγικών κινητικά αναπήρων, ψηφίζουμε τον συνάδελφο Γιώργο Κομματά, για το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.ΑΝ. (Αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων, ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ, 2ος όροφος)

Δίνουμε τη μάχη να ξαναζωντανέψουν τα Σωματεία μας. Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα. Στρατευόμαστε με τη ΣΕΑΑΝ, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Πίστη στις δυνάμεις μας! Ο καθένας μόνος του είναι χαμένος! Όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί! Ό,τι κατακτήσαμε, με σκληρούς αγώνες το κατακτήσαμε! Με τον αγώνα μας καθυστερήσαμε πολλά μέτρα που σχεδίαζαν από χρόνια. Αν δεν υπήρχε ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός θρονιασμένος» στην ΕΣΑμεΑ, στην ΓΣΕΕ, αλλά και την ΑΔΕΔΥ, θα είχαμε καταφέρει περισσότερα.

Όμως σήμερα έχουμε πείρα πάθαμε και μάθαμε πολλά. Τέρμα στις αυταπάτες! Η απογοήτευση, η μοιρολατρία είναι καταστροφή! Οι δυνάμεις της ΕΣΚΑ σας δίνουν το χέρι! Η ΣΕΑΑΝ είναι ανοικτή σε κάθε τίμιο συνάδελφο και συναδέλφισσα που είναι διατεθειμένος να παλέψει με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας, για μια ζωή με δικαιώματα, ενάντια στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, της Ειδικής Αγωγής, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση!

Αγωνιστικά παλεύουμε για:

§ Αποκλειστικά δημόσια υψηλής ποιότητας και δωρεάν υγειά – πρόνοια - ειδική αγωγή. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς, ανοικτής ή συγκαλυμμένης μέσω των διάφορων Μ.Κ.Ο.

§ Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Καμία πληρωμή από τον ανάπηρο για φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα.

§ Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

§ Μαζικές προσλήψεις εδώ και τώρα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων με ευθύνη του κράτους. Να προσλαμβάνονται όλοι οι ικανοί προς εργασία νέοι ανάπηροι με την αποφοίτηση τους από την εκπαίδευση.

§ Δημόσια κέντρα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, με δωρεάν υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. ΟΧΙ στη διάλυση του ΕΙΑΑ, γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αναβάθμιση ΤΩΡΑ.

§ Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου, για την αποκλειστική έρευνα, παραγωγή, αλλά και απευθείας εισαγωγή των ειδικών τεχνικών βοηθημάτων, τεχνητών μελών και ορθοπεδικών ειδών για αναπήρους και δωρεάν διάθεση ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες.

 

 

ΕΣΚ ΠΑΡΑ - ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ,

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2019

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 06:37)