ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΟΥΝΗΣ 2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΟΥΝΗΣ 2015

ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΟΥΝΗΣ 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (ΣΕΑΑΝ)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος Τηλ: 210-5221411 www.eskamea.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες δεν πάει άλλο!!!

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ.

Ξεσηκωμός ΤΩΡΑ.

Κυβέρνηση και θεσμοί (τρόικα) «σφάζονται» διαπραγματεύονται για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Με διατήρηση των παλιών μέτρων των προηγούμενων μνημονίων και με την νέα συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η «για πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει νέα μέτρα καρατόμησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτά τα μέτρα θα πλήξουν σε πολλαπλάσιο βαθμό τις οικογένειες των ΑΜΕΑ, των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Η συνεχιζόμενη σφαγή των ποσοστών αναπηρίας από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα γενικευτεί ακόμα περισσότερο με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και ετοιμάζεται να το ψηφίσει. Μέχρι σήμερα με την μείωση των ποσοστών αναπηρίας άφησαν δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας χωρίς επίδομα και σύνταξη ενώ τους πέταξαν απ’ έξω από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σπρώχνοντας τους κυριολεκτικά στον θάνατο στ’ όνομα των κερδών.

Έρχονται με το Ν.Σ. στο όνομα της καλύτερης λειτουργίας των ΚΕΠΑ να δώσουν την εξουσία στις προνοιακές υπηρεσίες των Δήμων να αποφασίζουν τελεσίδικα χωρίς καν δικαίωμα ένστασης του αναπήρου, αν μπορεί να προσφύγει στα ΚΕΠΑ.

Προειδοποιούμε διαμορφώνουν ένα πρώτο επίπεδο, τελεσίδικων μαζικών περικοπών σε επιδόματα και συντάξεις.

Οι υπηρεσίες πρόνοιας των Δήμων δεν έχουν ούτε υπαλλήλους να ελέγξουν τα δικαιολογητικά, και τι έλεγχος δικαιολογητικών θα είναι αυτός; αφού αυτό που κρίνουν τα ΚΕΠΑ είναι τα ιατρικά χαρτιά για να δώσουν το ποσοστό αναπηρίας. Βεβαίως στις υπηρεσίες πρόνοιας δεν υπάρχει κανένας γιατρός. Από εκεί και πέρα κάποιες επιμέρους θετικές παρεμβάσεις, όπως η κατάργηση του παράβολου, που καλώς γίνετε, για ένα μέρος συναδέλφων και επιβάλετε να καταργηθεί σε όλους, όπως και μικρές γραφειοκρατικές βελτιώσεις είναι το προκάλυμμα για να κρύψουν το μαζικό έγκλημα που ετοιμάζουν. Γιατί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που αποδέχεται η κυβέρνηση δεν χρειάζεται για τα επιδόματα των ΑΜΕΑ ιατρικά χαρτιά. Θέλει φορολογικές δηλώσεις, περιουσιακή κατάσταση, κριτήρια λειτουργικότητας και επιδόματα στους ποιο εξαθλιωμένους.

Μας στέλνουν στην εξαθλίωση, θέλουν να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει διέξοδος γι’ εμάς και τις οικογένειες μας. Απαντάμε σε όλα αυτά, στη νέα συμφωνία και στα άλλα μέτρα που μας ετοιμάζουν με γενική πανεργατική απεργία και με συλλαλητήρια να βουλιάξουν οι δρόμοι. Οργανώνουμε τον αγώνα. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης, παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια. Γυρίζουμε την πλάτη μαζικά στον εργοδοτικό παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, στους εμπόρους της αναπηρίας, τα τρωκτικά της ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ, ισχυροποιούμε, μαζικοποιούμε τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Μάχη από τώρα για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα να ανοίξουν κανονικά τα ειδικά σχολεία τον Σεπτέμβρη. Υπόθεση όλων μας να μη μείνει κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες. Η μόνη σωτηρία είναι ο οργανωμένος αγώνας εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, ανάπηρων, χρονίως πασχόντων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγειά – πρόνοια, ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσεις, συγκαλυμμένης ή μη και μέσω διαφόρων ΜΚΟ.

Τέρμα πια ο εμπαιγμός ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2015 17:32)