ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΕΠΑ ΙΟΥΛΗΣ 2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΕΠΑ ΙΟΥΛΗΣ 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΕΠΑ ΙΟΥΛΗΣ 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος Όροφος, Τηλ:2105221411 eskamea@otenet.gr


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η σφαγή στα ΚΕΠΑ καλά κρατεί ενώ με το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή και με το 3ο μνημόνιο η σφαγή θα γενικευτεί.

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21 Ιούλη στις 11πμ στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ Αγίου Κωνσταντίνου 8.

Διευρύνεται ο αριθμός των αναπήρων και των χρόνιων πασχόντων που μένουν χωρίς σύνταξη, επίδομα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

`Σε μερικές περιπτώσεις η προκλητικότητα των αποφάσεων ξεπερνούν κάθε όριο ενώ η εκδικητικότητα ενάντια σ’ αυτούς που οι οικογένειές τους αντιδρούν έχει μπει στην ημερήσια διάταξη. Όπως η περίπτωση της Κ.Π. με νοητική στέρηση 28 χρονών που ενώ εδώ και 20 χρόνια με αποφάσεις υγειονομικών επιτροπών παίρνει το ανάλογο ποσοστό, εδώ και 4 χρόνια από τη λειτουργία των ΚΕΠΑ, έχει περάσει πάνω από δέκα επιτροπές. Από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ τελευταία φορά παραπέμφθηκε σε δευτεροβάθμια επιτροπή 29 του Μάη. Οι εκπρόσωποι των φορέων και οι οικογένειες ενημερώθηκαν την ίδια μέρα από τους υπεύθυνους ότι το θέμα λύθηκε οριστικά. Όμως όταν η μητέρα της πήγε να πάρει την επίσημη απάντηση ενημερώθηκε άκουσον άκουσον ότι η κόρη της ξαναπερνάει δευτεροβάθμια επιτροπή σήμερα Παρασκευή 17 Ιούλη. Ενώ αρνήθηκαν να της δώσουν την απόφαση της ΒΥΕ στις 29 του Μάη και το χαρτί επαναπομπής.

Ντροπή και αίσχος.

Ανάλογη περίπτωση είναι του Δ.Π. από Κόρινθο με νοητική στέρηση που μειώνουν το ποσοστό στο 45% αφήνοντάς τον χωρίς επίδομα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή το «παιδί πήγε σχολείο», σε ειδικό σχολείο και χαρακτηρίζεται ικανό προς εργασία. Ναι σε ποιο κράτος, σε ποια κοινωνία; Η διεύθυνση του ΙΚΑ Κορίνθου και η διοίκηση του ΙΚΑ αναγνώρισε το πρόβλημα αλλά εδώ και δύο μήνες σιωπή ασυρμάτου.

Ακόμα συνεχίζεται η ταλαιπωρία του Χ.Β. από τη Θεσσαλονίκη με σοβαρό πρόβλημα από όγκο στον εγκέφαλο που ενώ έχει τελεσίδικη απόφαση από την ΑΝ.Σ.Υ.Ε. ταλαιπωρείται εδώ και καιρό στις επιτροπές των ΚΕΠΑ με στόχο να του στερήσουν τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην ίδια λογική των περικοπών είναι η αντιμετώπιση του Σ.Κ. ασφαλισμένου του ΟΑΕΕ ηλικίας 59 χρονών από το Βόλο με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που ενώ τρεις φορές κρίθηκε προσωρινά συνταξιούχος αναπηρίας του ΟΑΕΕ τελευταία πέρασε από επιτροπή και του μειώθηκε το ποσοστό από 67% σε 60% μόνο και μόνο για να χάσει τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική του κάλυψη.

Αυτό το έγκλημα μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να το σταματήσουμε.

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα η εγκληματική αντιμετώπιση των συναδέλφων και των συναδελφισσών.
  • Να καλυφθούν όλοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες με την ανάλογη σύνταξη, επίδομα αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να μπει τέρμα στο σφαγείο των ΚΕΠΑ.
  • Κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία μέσα για να ζήσει με πλήρη και δωρεάν και υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δουλειά σε όλους τους ικανούς ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες προς εργασία με ευθύνη του κράτους.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για τους άνεργους για όσο καιρό κρατάει η ανεργία.

Τώρα στηρίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Αντιπαλεύουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και των κομμάτων που τις στηρίζουν.

Στο δρόμο του αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια που στο όνομα των κερδών των λίγων των επιχειρηματιών μας οδηγούν στο μεσαίωνα.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 28 Ιούλιος 2015 18:41)