ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ 12/10/2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ 12/10/2015

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ 12/10/2015

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος τηλ 210-5221411 email eskamea@otenet.gr

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι χρονίως πάσχοντες.

Σε καλούμε να λάβεις μέρος στην σύσκεψη που οργανώνουμε τη ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ στα γραφεία μας ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 37 2ος Όροφος και ώρα 6 μμ.

Να συζητήσουμε για τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα που βιώνουμε σήμερα που είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Προβλήματα που απορρέουν μέσα από τα άγρια και βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων.

Μέτρα όπως: α) το σφαγείο ΚΕΠΑ που καρατομεί καθημερινά αναπήρους κυρίως χρόνιους πάσχοντες μειώνοντας τα ποσοστά αναπηρίας με αποτέλεσμα να μένουν ανασφάλιστοι και να αναγκάζονται να σταματούν θεραπείες και φάρμακα με κίνδυνο για τη ζωή τους. Αυτό αποδεικνύετε και από τον νέο νόμο για τα ΚΕΠΑ που με εισήγηση του τότε Αναπληρωτή υπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων του στελέχους της αριστερής πλατφόρμας και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2 Στρατούλη ψήφισε το νόμο 4331 που εκσυγχρονίζει! Και μοντάρει καλύτερα τον μηχανισμούς των ΚΕΠΑ «Να λειτουργούν καλύτερα και πιο γρήγορα.» δηλαδή να σφάζουν πιο πόλους και πιο αποτελεσματικά. Ενώ φτάνει στο σημείο να δίνει ντεφάκτο δικαίωμα στις υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων να απορρίπτουν εκ των προτέρων και αμετάκλητα το δικαίωμα προσφυγής του αναπήρου, του χρονίως πάσχοντα στα ΚΕΠΑ. Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των ΑΜΕΑ, ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες θα αναγκάζονται να εργάζονται μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Με το νέο υπολογισμό των συντάξεων στη λογική της ανταποδοτικότητας με βάση τις εισφορές οι αναπηρικές συντάξεις θα φτάνουν ακόμα και στα 87 ευρώ το μήνα. Για παράδειγμα αν κάποιος είχε 1500 ένσημα δηλαδή 5 χρόνια δουλειάς και πάθαινε κάποιο σοβαρό ατύχημα ή του παρουσιάζεται κάποιο αυτοάνοσο νόσημα που δεν του επιτρέπει να εργαστεί μπορούσε να βγει σε αναπηρική σύνταξη που δεν θα ήταν κάτω από 387€, σήμερα με το νέο μνημόνιο θα πάρει μόνο 87€. γ) Η μείωση του κρατικού προϋπολογισμού από την ήδη υποχρηματοδοτούμενη πρόνοια κατά 50% (σελ. 322-323 του 3ου Μνημόνιο). Από 1 δις 800 εκατομμύρια θα μείνουν από το 2015 και για τα επόμενα χρόνια μόνο 900 εκατομμύρια. με συνέπεια την καθολική καταστροφή της (χειροτέρευση των υπηρεσιών σε προνοιακά ιδρύματα και υπηρεσίες, μείωση προσωπικού, εντατικοποίηση της εργασίας, απλήρωτη δουλειά) με αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση των ιδρυμάτων ή και ακόμη το οριστικό τους κλείσιμο. Η υποχρηματοδότηση οδηγεί στη μείωση ή ακόμα και στην περικοπή προνοιακών επιδομάτων. Όταν μόνο για τα επιδόματα αναπηρίας μέχρι χθες χρειαζόταν 800 εκατομμύρια.

Να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο πάλης και να βγάλουμε πρόγραμμα δράσεις για να συνεχίσουμε των αγώνα μας.

Συσπειρωνόμαστε με την ΣΕΑΑΝ και των Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων δυναμώνουμε τις γραμμές της κανονική συμμαχίας. Καλούμε σε ετοιμότητά και επαγρύπνηση ώστε να μην περάσουν στην πράξη το νέο μνημόνιο τα νέα μέτρα. Να μην μας γίνουν συνείδηση η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός, το δεν γίνετε τίποτα.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Γραμματεία Χρονίως Πασχόντων της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2015 19:33)