ΕΣΚ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ /2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΕΣΚ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ /2015

ΕΣΚ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ /2015

Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης

www.eskamea.gr, seaanthess@hotmail.gr

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!

Συνάδελφε νεφροπαθή,

Ακριβώς μια βδομάδα από τις εκλογές για το ΔΣ του συλλόγου, τώρα πήραν απόφαση να ψηφίσουν και οι πέτρες για να παραμείνει ο μηχανισμός τους στο ακέραιο! Προκήρυξαν εκλογές για τους αντιπροσώπους που θα εκπροσωπήσουν το σύλλογο μας στο συνέδριο της Ομοσπονδία μας, στις 17-18 Οκτωβρίου, χωρίς καν να υπάρχει εφορευτική επιτροπή! Χωρίς να παρευρίσκεται δικαστικός αντιπρόσωπος σε κάθε κάλπη όπως συμβαίνει σε κάθε δημοκρατική εκλογική διαδικασία!

Κάνουν εκλογές για το θεαθήναι! Η προσπάθεια τους να φιμώσουν κάθε αγωνιστική φωνή να πέσει στο κενό. Θέλουν να δημιουργήσουν μια Ομοσπονδία που δεν θα αντιδρά, δεν θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα μας. Θέλουν να μας έχουν του χεριού τους για να διευκολύνουν το πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων.

Ο σύλλογος μας έχει ανάγκη από εκδημοκρατισμό. Μην τους αφήνεις να σε υποτιμούν και να παίζουν πίσω από την πλάτη σου. Μαύρισε τους όπως σου έχουν μαυρίσει τη ζωή τα τελευταία χρόνια. Όταν ξεδιάντροπα παζαρεύουν τα μεταφορικά μας, τα επιδόματα μας. Όταν διαλύουν τη δημόσια υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή και αυτοί μένουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Συνάδελφε νεφροπαθή,

Την ίδια ώρα που συνθλίβονται τα δικαιώματα μας, το μέλλον των παιδιών μας, δεν πρέπει να περιμένουμε σωτήρες. Υπάρχει επιλογή! Αυτή του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών που ρημάζουν τη ζωή μας. Έχεις τη δύναμη που πρέπει να εκμεταλλευτείς για να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία της αντίστασης.

Να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα! Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης. Για αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών και για την Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία:

Ψηφίζουμε - Στηρίζουμε τους αγωνιστές Γαλατιανό Δημήτριο και Γαλατιανό Στυλιανό

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

· Καμία πληρωμή από νεφροπαθείς ασφαλισμένους και ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες για αιμοκαθάρσεις, φάρμακα και θεραπείες.

· Σταθερή ένταξή όλων των ανασφάλιστων και απόρων νεφροπαθών σε συγκεκριμένη Μ.Τ.Ν

· Άμεση καταβολή εδώ και τώρα των μεταφορικών από και προς τις ΜΤΝ. Εξασφάλιση σταθερής και μηνιαίας καταβολής τους από εδώ και στο εξής. Η αποζημίωση των μεταφορικών να γίνεται με βάση την απόδειξη της ταμειακής μηχανής του TAXI (με το σύνολο της αναμονής). Διασφάλιση δημόσιας, ασφαλούς, δωρεάν μετακίνησης που να πληρεί τις προδιαγραφές με βάση τις ανάγκες των νεφροπαθών σε σταθερή βάση.

· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της υγείας, πρόνοιας

· ΟΧΙ στα χαράτσια και στη φοροληστεία! Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Γραμματεία της ΕΣΚ Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης

Οκτώβρης 2015