ΕΣΚ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΕΣΚ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

ΕΣΚ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

Xαλκοκονδύλη 37, Πλ. Βάθη 2ος όροφος τηλ:210-5221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΛΑΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΑΠΗΡΟΙ, ΧΡΟΝΙΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

14ο Συνέδριο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών

Συνάδελφε - συναδέλφισσα,

Το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, διεξάγεται σε μια περίοδο που εξελίσσεται μια λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες ενάντια σε ότι έχει απομείνει στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού μας με τραγικές επιπτώσεις στους νεφροπαθείς, στους ανάπηρους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Συνεχίστηκαν οι απώλειες μας, μετρήσαμε νέα βάρη και βάσανα. Συνεχίζουμε να πληρώνουμε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες ενώ παραμένουν στο ακέραιο όλα τα χαράτσια και η φοροληστεία. Την ίδια στιγμή που τσακίζονταν τα δικαιώματα μας, τι έκανε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση; Αρκέστηκαν για άλλη μια φορά στον ίδιο δρόμο. Αυτόν της συνδιαλλαγής, της συναίνεσης και του συμβιβασμού. Δεν οργάνωσαν ούτε έναν αγώνα, ούτε μία κινητοποίηση.

Σήμερα, η κυβέρνηση της «πρώτης φορά αριστερά» διαλύει ότι δεν πρόλαβε η προηγούμενη. Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις. Εξαπολύουν φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει πανάκριβα ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες, παράδοση δημόσιου πλούτου στους λεγόμενους επενδυτές. Απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία! Πληρώνουμε, την υγεία την πρόνοια, την εκπαίδευση των παιδιών μας, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει τα επιδόματα μας!

Η συνεχής υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, πρόνοιας, έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας μας και τα δημόσια νοσοκομεία να υπολειτουργούν. Οι θάνατοι που προκλήθηκαν σε άπορους ανασφάλιστους συναδέλφους, γυρνώντας από κλινική σε κλινική για να κάνουν αιμοκάθαρση, μόνο τυχαίοι δεν μπορεί να ήταν. Τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σταδιακά σε επιχειρήσεις και λόγω της υποχρηματοδότησης υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο αφού είναι χωρίς το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς τον απαραίτητο ιατρικό, τεχνολογικό εξοπλισμό ακόμα και υγειονομικό υλικό. Δημόσιες ΜΤΝ κόβουν ακόμη και το φαγητό στους ασθενείς ενώ οι μεταμοσχεύσεις έχουν πιάσει πάτο προς δόξα της «αγίας κερδοφορίας»!!! Αφού πρώτα απ’ όλα οι νεφροπαθείς συμφέρει για τις εταιρείες να είναι στο μηχάνημα γιατί κέρδος και προστασία της υγείας δεν συμβιβάζεται.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσεις την πείρα σου! Να δεις κατάματα ποιος είναι ο υπεύθυνος για τα προβλήματα και την επιδείνωση της ζωής σου! Ποιος συμβάλει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάτασης του κινήματος των αναπήρων και αντίσταση στις αντιλαϊκές – αντιαναπηρικές πολιτικές και ποιος σιγοντάρει τις κυβερνήσεις να τσακίσουν εμάς, τον λαό μας.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Έχουμε τη δύναμη!

Να δυναμώσει το ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα που θα οργανώνει τους αγώνες μαζί με τις οικογένειες μας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους νέους για να δυναμώσει η δική μας φωνή. Για να ανοίξει ο δρόμος της ανάκτησης των απωλειών μας, της κάλυψης των δικών μας αναγκών.

Καμιά θυσία για τη πλουτοκρατία!

Στρατεύσου με όλες σου τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Στήριξε με την ψήφο σου τους αγωνιστές υποψήφιους που στηρίζει η ΕΣΚ Νεφροπαθών.

Καταψήφισε τον απολογισμό της διοίκησης της ομοσπονδίας γιατί είναι συνυπεύθυνη γι’ αυτά που τραβάς εσύ και η οικογένεια σου.

Συνάδελφε σύνεδρε,

είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα αγώνα και δράσης. Σκέψου και αποφάσισε ποιους θα ψηφίσεις και με ποιά κριτήρια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της υγείας, πρόνοιας.

Ø Καμία πληρωμή από νεφροπαθείς ασφαλισμένους και ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες για αιμοκαθάρσεις, φάρμακα και θεραπείες.

Ø Άμεση καταβολή εδώ και τώρα των μεταφορικών από και προς τις ΜΤΝ. Εξασφάλιση σταθερής και μηνιαίας καταβολής τους από εδώ και στο εξής. Η αποζημίωση των μεταφορικών να γίνεται με βάση την απόδειξη της ταμειακής μηχανής του TAXI (με το σύνολο της αναμονής). ΟΧΙ στην επιβάρυνση των νεφροπαθών με εκατοντάδες € το μήνα.

Ø Διασφάλιση δημόσιας, ασφαλούς, δωρεάν μετακίνησης που να πληρεί τις  προδιαγραφές με βάση τις ανάγκες των νεφροπαθών σε σταθερή βάση.

Ø Σταθερή ένταξη όλων των ανασφάλιστων και απόρων νεφροπαθών στην πλησιέστερη από τον τόπο κατοικίας του Μ.Τ.Ν.

Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σύγχρονος μηχανικός εξοπλισμός, αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων στις ΜΤΝ. Ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές των δημόσιων κέντρων μονάδων και ανάπτυξή τους με βάση τις ανάγκες μεταμοσχεύσεων που είναι ο μόνος χώρος.

Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για τις δημόσιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με βάση τις ανάγκες. ΜΕΘ που είναι ο μόνος χώρος που μπορούν να βρεθούν μοσχεύματα, για την πλήρη ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων.

Ø Δημοσιοποίηση όλων των ιδιωτικών μονάδων (ΜΤΝ) που πληρούν σύγχρονες προδιαγραφές και ένταξη του προσωπικού τους στο δημόσιο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ø Μαζικές προσλήψεις των ικανών προς εργασία ΑμεΑ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όσο κρατάει η ανεργία.

Ø ΟΧΙ στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ που στην ουσία νομιμοποιούν στη συνείδηση του κόσμου τις μαζικές περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις και θεραπείες.

Παλεύουμε μαζικά, αποφασιστικά

Ø Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, συντάξεων και μισθών όπως προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο. Προειδοποιούμε ότι ΔΕΝ θα δεχτούμε περικοπή ούτε 1€.

Ø Απομονώνουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Ø Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ø Ζωντανεύουμε τους συλλόγους, φροντίζουμε για τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό.

Συμπορευόμαστε με κοινωνική συμμαχία. Παίρνουμε τη δική μας θέση οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες στη μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. στις 22 Οκτώβρη σε κάθε πόλη.

(Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγ. Βενιζέλου).

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης!

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε τους συνδικαλιστές της ΕΣΚ Νεφροπαθών

Γαλατιανό Δημήτριο, Γαλατιανό Στυλιανό, Σεχρεμέλη Ιωάννη

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2015 20:32)