ΣΕΜΙΣΕΑ 20/10/2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΕΜΙΣΕΑ 20/10/2015

ΣΕΜΙΣΕΑ 20/10/2015

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Χαλκοκονδύλη 13, 104 32 Αθήνα τηλ./fax: 210-5221411, 6992227421, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Τέρμα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. Καμία αναμονή καμιά συναίνεση.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα τώρα, να βάλουμε φρένο στην νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που έρχεται με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη με τον νέο αντιασφαλιστικό καταπέλτη που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, τσακίζει τους μισθούς, τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα! Ποιος μπορεί να εργάζεται μέχρι τα 67 του χρόνια για να πάρει σύνταξη πείνας ή να έχει 40 χρόνια υπηρεσίας για να πάρει σύνταξη στα 62;

Διατηρούν τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζουν πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα είδη πανάκριβα εισιτήρια.

Τσακίζουν την Υγεία και την Πρόνοια, καταργούν αναπηρικές συντάξεις κι επιδόματα, μειώνουν κατά 50% τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την πρόνοια οδηγώντας σε κλείσιμο τα περισσότερα ιδρύματα. Η απλήρωτη δουλειά θα συνεχιστεί, έρχονται νέες μειώσεις μισθών, νέο κλείσιμο ή συγχωνεύσεις δομών, επιβολή τροφείων.

Μας κάνουν δούλους, πετάνε τα παιδιά στο δρόμο, οδηγούν τους γονείς στην απόγνωση και την ανέχεια.

Κανένας νόμος να μην εφαρμοστεί, ο κάθε χώρος να γίνει κάστρο αντίστασης να μην περάσουν τα νέα μέτρα.

Η οργάνωση και ο αγώνας είναι ο δικός μας δρόμος, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Κανένα προαπαιτούμενο δε γίνεται για το καλό μας, αλλά για το καλό των επιχειρηματιών, για να έχουν νέα κέρδη, νέες επενδύσεις.

Κανένας να μη σκύψει το κεφάλι!

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας την Κυριακή 18.10.2015,συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, γονείς και ΑμεΑ, σε οργάνωση προετοιμασία και συμμετοχή:

  • Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 6.30 στην Ομόνοια
  • Στο Πανελλαδικό πανααναπηρικό συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη στις 11 στην Ομόνοια, μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων(ΣΕΑΑΝ)
  • Στην 24ωρη γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!

Οργανωνόμαστε, ισχυροποιούμε το σωματείο, οργώνουμε τους χώρους δουλειάς να παρθούν παντού αγωνιστικές αποφάσεις για συμμετοχή, προετοιμαζόμαστε για απεργιακό ξεσηκωμό.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Nα μην παρθούν άλλα μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
  • Να καλυφτούν όλες οι απώλειες, για αυξήσεις μισθών, συντάξεις κι επιδόματα.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα τώρα με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κάλυψη όλων των κέντρων Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό με προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις διευρυμένες ανάγκες που υπάρχουν. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση το σχέδιο που έχει καταθέσει το ΣΕΜΙΣΕΑ. Καμία χειροτέρευση στις εργασιακές μας σχέσεις μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.
  • Να ανοίξουν όλα τα τμήματα των κέντρων που παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν (πχ ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, ΕΓΝΥΑ).
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).