ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20/10/2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20/10/2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20/10/2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 210 52 21 411, E-mail: eskamea@otenet.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Υπουργός Οικονομικών Κος Τσακαλώτος ενώ είχε δεσμευτεί δεν έχει συναντηθεί ακόμα με εκπροσώπους της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Στις 13 του Οκτώβρη το μεσημέρι έγινε μία μεγάλη κινητοποίηση εκατοντάδων αναπήρων και γονέων και κηδεμόνων στο Υπουργείο Οικονομικών. Ύστερα από μαχητική πίεση των συγκεντρωμένων και της παρέμβασης της βουλευτού του ΚΚΕ Κας Λιάνας Κανέλλη δέχτηκε εκπροσώπους των οργανωτών της κινητοποίησης. Δήλωσε ανέτοιμος να απαντήσει στα αιτήματα, ζήτησε πιο αναλυτικό υπόμνημα και επεξηγήσεις γι’ αυτά και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε συνάντηση που θα γινόταν στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας με την παρουσία κι άλλων αρμόδιων Υπουργών όπως τον Κο Χουλιαράκη που είναι υπεύθυνος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Σήμερα μια βδομάδα μετά δεν έχουμε καμία ειδοποίηση.

Δεν έχουμε καμιά αγωνία για να βλέπουμε Υπουργούς, όμως έχουμε αγωνία και ευθύνη να υπηρετήσουμε τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Η υπο-χρηματοδότηση της Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής, οι δραματικές περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα που προβλέπονται από το 3ο μνημόνιο, η εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, μας έχουν οδηγήσει στο αμήν, στο δεν πάει άλλο, στο μη χειρότερα.

Η ΣΕΑΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!!!

Ο Κος Τσακαλώτος οφείλει να δώσει απαντήσεις αλλά πάνω απ’ όλα λύσεις στα πέρα για πέρα δίκαια αιτήματα του Αγωνιστικού Αναπηρικού Κινήματος.

Δεν κάνουμε κινητοποιήσεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα και εκτόνωσης. Ξέρει καλά ο Κος Τσακαλώτος, κι αν δεν το ξέρει θα το μάθει.

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος δεν είναι σαν την ΕΣΑΜΕΑ και την ΠΟΣΓΑΜΕΑ που κάνουν μια κινητοποίηση μια φορά στα δύο χρόνια για τα μάτια του κόσμου και για να εξασφαλίσουν τις παχυλές τους επιχορηγήσεις.

Ξέρουμε ότι με μια κινητοποίηση δεν ξεμπερδεύουμε, ούτε με μια συνάντηση μ’ έναν Υπουργό. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος είναι ισχυρός που ξέρει πόσα κερδίζει από την εκμετάλλευση των αναγκών μας και της δουλειάς των πολλών.

Έχουμε συνείδηση ότι χρειάζονται ακόμα πιο μαζικοί, πιο ανθεκτικοί αγώνες μαζί με την κοινωνική συμμαχία γι’ αυτό οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ θα διαδηλώσουν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έξω από τη βουλή 11 το πρωί μαζί με τους παραπληγικούς. Μαζικά, αποφασιστικά στις 22 του Οκτώβρη θα βρεθούμε στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 4 του Νοέμβρη στην Πανελλαδική κινητοποίηση των ΑΜΕΑ 11 το πρωί στην Ομόνοια, κορυφώνοντας με τη μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 του Νοέμβρη και τα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Γιατί η ελπίδα είναι μόνο στον οργανωμένο αγώνα και θα κάνουμε τα πάντα για να τη ζήσουμε.

Πάντως ο Κος Υπουργός να ξέρει ότι η ΣΕΑΑΝ ξέρει να βρει πάλι το δρόμο του Υπουργείου.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2015 12:31)