ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ 04/11/2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ 04/11/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ 04/11/2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, Πλ. Βάθη 2ος όροφος τηλ:210-5221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, όλοι στον δρόμο !

τεταρτη 4 Νοέμβρη

Πανελλαδικό Παναναπηρικό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην Ομόνοια

(Προσυγκέντρωση στη ΣΕΑΑΝ 10 πμ. Πλατεία Βάθη, Σωκράτους και Χαλκοκονδύλη.)

Με το 3ο μνημόνιο καταργούν ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης, τις αναπηρικές συντάξεις, αφού η κατώτερη θα είναι μόνο 87€.

Πάνε τη συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια για τους ανάπηρους εργαζόμενους, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλία, παραπληγικούς, τυφλούς όταν για κάποιες κατηγορίες το προσδόκιμο ζωής δεν φτάνει ούτε τα 55 χρόνια.

Μειώνουν κατά 50% τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την πρόνοια (900εκ €) οδηγώντας στο κλείσιμο τα περισσότερα ιδρύματα, φορτώνοντας το κόστος περίθαλψης του ανάπηρου στην οικογένειά του. Προχωρούν στην κατάργηση επιδομάτων για τους περισσότερους ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, αφού η καταβολή τους θα συνδεθεί με το κατώτερο εγγυημένο εισόδημα. Δηλαδή, ψίχουλα για τους πιο εξαθλιωμένους -200€ το μήνα- και αυτό, όταν δεν έχεις κανένα άλλο εισόδημα και ούτε κοτέτσι στο όνομά σου!!!

Ήδη κλείσανε σχολεία, επιβάλανε τροφεία, συμμετοχές σε φάρμακα και θεραπείες. Τα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχονται να προστεθούν στη βαρβαρότητα των πρώτων δύο μνημονίων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κυβέρνηση και ΕΕ μας πάνε στον μεσαίωνα για να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών!

Η ευαισθησία της κυβέρνησης δεν τρώγεται!!!

Οι εξαιρέσεις είναι μία απάτη, τα ισοδύναμα που προβάλλει η κυβέρνηση και ζητάνε κάποιες οργανώσεις των ΑΜΕΑ είναι για να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας προς δόξα των κερδών των ολίγων. Δηλαδή «διαίρει και βασίλευε», η μεγάλη επιστήμη της εξουσίας.

Θέλουν να δεχτούμε να κόψουν από κάποιες κατηγορίες των ΑΜΕΑ τα επιδόματα και να βάλουν παραπάνω συμμετοχή στα φάρμακα, να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις κατώτερες συντάξεις, να επιβάλλουν και νοσήλια για να βρουν τα ισοδύναμα.

Όταν δεν πιάνουν τα άλλα παραμύθια της, η κυβέρνηση μας πετάει κατάμουτρα ότι αυτοί που την ψήφισαν ήξεραν τι θα γίνει. Είπαν σε κανέναν ότι θα μειώσουν τις συντάξεις, ότι θα κόψουν τα επιδόματα των αναπήρων αλλά και τα οικογενειακά;

Όμως ανεξάρτητα το τι ψήφισε ο καθένας από εμάς και το τι δεν ψήφισε, πρέπει να μπούμε μπροστά με το μόνο όπλο που έχουμε, το συλλογικό αγώνα, για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.

Ακόμα συνάδελφοι μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε υπομονή μέχρι το Μάρτη που θα έρθει η ανάκαμψη για να δώσουν κάτι και για μας.!! Μα η ανάκαμψη που λέει η κυβέρνηση, η ΕΕ αλλά και ο ΣΕΒ προϋποθέτει το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Θα τους αφήσουμε; Όχι!

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το 2015 τα περισσότερα ειδικά σχολεία να παραμένουν κλειστά ή να υπολειτουργούν. Δεν μπορεί η λογική των απλών ανθρώπων να δεχτεί και δεν πρέπει να ανεχτεί πλέον, να υπάρχει τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας της εργασίας, αμύθητος πλούτος σε λίγα χέρια και την ίδια στιγμή να υπάρχει τέτοια εξαθλίωση, να γυρνάμε κυριολεκτικά εργαζόμενοι στις συνθήκες του 19ου αιώνα και οι ανάπηροι στον Καιάδα για να προστατευτεί η κερδοφορία.

Ο μόνος δρόμος είναι ν’ αγωνιστούμε όλοι μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τη νεολαία και τις γυναίκες των φτωχών λαϊκών οικογενειών, για να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Να αποκρούσουμε αυτά τα μέτρα, να αποσπάσουμε και κάποιες κατακτήσεις, αλλά πάνω απ’ όλα να φτιάξουμε μία κοινωνία με εξασφαλισμένα τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των αναπήρων, των ηλικιωμένων, των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Μία κοινωνία απαλλαγμένη από τα παράσιτα που ζουν από την δουλειά των πολλών, από την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας, παραμερίζουμε αυτούς που τους έχουν κάνει σφραγίδες ή επιχειρήσεις. Βάζουμε τέρμα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Ας θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, τίποτα ποτέ δεν χαρίστηκε. Με σκληρούς αγώνες κατακτήθηκαν ωράρια, συντάξεις, αναπηρικές συντάξεις, περίθαλψη, επιδόματα, ειδικά σχολεία.

Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ, φτιάχνουμε επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια.

Απομονώνουμε τους εμπόρους της αναπηρίας σε ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. Γιατί αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί και οι ομογάλακτοί τους στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, με καλύτερους όρους και πιο έγκαιρα θα αντιμετωπίζαμε την κατάσταση. Ακόμη και σήμερα που καθυστερημένα κινητοποιούνται, το κάνουν για να μας ξεγελάσουν, να προσπαθήσουν να εκτονώσουν την οργή του κόσμου να μας αποπροσανατολίσουν για να διευκολύνουν και μ’ αυτό τον τρόπο το πέρασμα της πολιτικής της κυβέρνησης των απαιτήσεων της ΕΕ.

Δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια έχει δρομολογηθεί η κατα-κρεούργηση των επιδομάτων αναπηρίας, δεν έβλεπαν τη σφαγή που γινόταν στα ΚΕΠΑ, αλλά ούτε το τι ψηφίστηκε με το 3ο μνημόνιο. Μιλάνε μόνο για τον 6-12 θέλοντας να διευκολύνουν έναν ελιγμό της κυβέρνησης. Δηλαδή μας πήραν 15 μας δίνουν πίσω 1 κι αυτό δεν είναι καθαρό το πώς. Και μ’ αυτά πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι!!! Η κοροϊδία αυτή δεν θα περάσει.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα.

Το λέμε καθαρά, αυτά τα μέτρα τα ήξεραν και τα έχουν συμφωνήσει με τους κυβερνόντες. Τα προσχήματα ψάχνουν και τη συνέχιση των επιχορηγήσεών τους θέλουν να εξασφαλίσουν. Μπορεί στα σοβαρά να τους πιστέψει ή να δεχτεί κανείς ότι τα προβλήματα των ΑΜΕΑ είναι θέμα καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης και ότι θα αντιμετωπιστούν με το να φτιαχτεί μια κρατική υπηρεσία που θα ανήκει στον πρωθυπουργό;;; Εδώ το δούλεμα πέφτει σύννεφο!!!

Παίρνουμε ευθύνη, ξεπερνάμε δυσκολίες. Οι ανάπηροι απ’ όλη την Ελλάδα κατεβαίνουμε μαζί με τις οικογένειές μας στην Αθήνα, στο Παναναπηρικό συλλαλητήριο στις 4 του Νοέμβρη με τους συλλόγους μας, με τις επιτροπές αγώνα.

Πλαισιώνουμε το μπλοκ της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της μεγάλης Πανεργατικής Απεργίας στις 12 του Νοέμβρη, να νεκρώσουν τα πάντα, να γεμίσουν οι δρόμοι.

Κανένας ανάπηρος για δουλειά, γονιός και κηδεμόνας.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Μαχητικά διεκδικούμε:

  • Ούτε 1€ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και τις αναπηρικές συντάξεις. Επέκταση με βάση τις ανάγκες σε αυτούς που δεν έπαιρναν ως τώρα επίδομα όπως κωφούς, αλσχάιμερ και αυτούς με μέσα ποσοστά αναπηρίας.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
  • Καμία σύνταξη και ιδιαίτερα οι συντάξεις αναπηρίας κάτω από 600€.
  • 600€ επίδομα ανεργίας σε όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες για όσο κρατάει η ανεργία.
  • Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλεία για ΑΜΕΑ και γονείς.
  • Καμία πληρωμή από ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες αλλά και όλο τον λαό για τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ για τα  είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Να ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία σε πλήρη λειτουργία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να καταργηθούν τα τροφεία.
  • Να καταβληθούνε τώρα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Ειδική Αγωγή.

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2015 05:04)