ΚΕΚ ΑΜΕΑ ΟΑΕΔ
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΚΕΚ ΑΜΕΑ ΟΑΕΔ

ΚΕΚ ΑΜΕΑ ΟΑΕΔ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με το 3ο μνημόνιο κόβουν τα επιδόματα, καταργούν ουσιαστικά τις αναπηρικές συντάξεις, βάζουν νέες συμμετοχές στα φάρμακα και τις θεραπείες ενώ παραμένει το σχέδιο για το κλείσιμο της σχολής.

Με των αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Την Πέμπτη με τις οικογένειες μας στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ στις 10πμ Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.

Δυναμικά παίρνουμε μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και της κοινωνικής συμμαχίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ μας ετοιμάζουν τις πιο άγριες μέρες. Με το 3ο μνημόνιο εφαρμόζονται τα πιο σκληρά, βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέτρα που έρχονται να προστεθούν στη βαρβαρότητα των πρώτων δύο μνημονίων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, για να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μας οδηγούν κυριολεκτικά στον καιάδα.

Μέτρα που οδηγούν στην κατάργηση επιδομάτων για τους περισσότερους από εμάς, αφού η καταβολή τους θα συνδεθεί με το κατώτερο εγγυημένο εισόδημα. Δηλαδή, ψίχουλα για τους πιο εξαθλιωμένους (200€ το μήνα) και αυτό, όταν δεν έχεις κανένα άλλο εισόδημα. Στα σφαγεία των ΚΕΠΑ κόβουν επιδόματα, συντάξεις, μας αναγκάζουν να πληρώνουμε τα φάρμακα μας, τις θεραπείες μας. Δεν μας φτάνουν αυτά έχουμε και από πάνω τους αβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια (ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ΕΜΦΙΑ κλπ), φόρους που καλούμαστε να τα πληρώσουμε εμείς και η οικογένεια μας.

Σε όλα αυτά προστίθεται και η ανεργία που μας μαυρίζει την ζωή. Το σχέδιο για την συρρίκνωση ή και το κλείσιμο της σχολής από τους κυβερνώντες δεν έχει τελειώσει. Το ότι η σχολή είναι ακόμα ανοιχτεί και προσφέρει μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάτι για εμάς τους ανάπηρους είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου, δυναμικού αγώνας της Μαθητικής Κοινότητας που μαζί με την Σ.Ε.Α.ΑΝ. κρατήσαμε τη σχολή ανοιχτή όλα αυτά τα χρόνια. Το αποδεικνύουν οι εμπειρίες των παλιότερων συναδέλφων που συνέβαλαν και συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους που ακύρωσαν τα σχέδια των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους για το κλείσιμο της σχολής.

Το ότι είσαι στο πρόγραμμα και λύνεις έστω για 2 χρόνια κάποια προβλήματα, δεν πρέπει να νιώθεις ότι τους χρωστάς χάρη. Τα δικαιώματα δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Τα διεκδικούμε δεν τα θέλουμε σε δώσεις, γιατί θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς να ζήσουμε σαν άνθρωποι.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα κόντρα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, πάρε την υπόθεση στα δικά σου χέρια. Κάνε την Μαθητική Κοινότητα της σχολής επαγγελματικής κατάρτισης ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ, την ΣΕΑΑΝ όπλο του αγώνα για τα δικαιώματα σου.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Σ.Ε.Α.ΑΝ.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2015 15:50)