Σωματείο Εργαζομένων Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ»

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αττικής

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

«Υπερασπίσου το παιδί

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί

Υπάρχει ελπίδα»

Επιτέλους! Τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός! Δεν είναι αντικείμενα!

Με οργή πληροφορηθήκαμε ότι ο πρόεδρος (ιδιοκτήτης;;) του «Χαμόγελου του παιδιού» ανακοίνωσε στα παιδιά και τους εργαζόμενους του «σπιτιού» της ΜΚΟ στην Κέρκυρα ότι κλείνει μέσα στα Χριστούγεννα. Τα παιδιά σαν αντικείμενα θα μετακινηθούν σε άλλες δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως και οι εργαζόμενοι. Παιδιά, που έχουν κακοποιηθεί μια και δυο φορές,  που έχουν «βρει» επιτέλους τη δική τους οικογένεια στο σπίτι, στο σχολείο, στο χωριό. Εργαζόμενοι που έχουν τις οικογένειές τους, τις υποχρεώσεις τους, κακοποιούνται βάναυσα από τα παιχνίδια της κυβέρνησης και ιδιοκτητών των ΜΚΟ με πρόσχημα τις προδιαγραφές, ενώ όλοι μαζί συμφωνούν στο κλείσιμο των δομών στο όνομα της αποασυλοποίησης, της επαγγελματικής αναδοχής και στην υιοθεσία χωρίς αρχές και επιστημονικές προϋποθέσεις. Στο βάθος βλέπε εμπόριο παιδιού.

Η κοινωνία της εκμετάλλευσης στην οποία όλα πουλιούνται και αγοράζονται που θυσιάζει τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους στο άγριο κυνηγητό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων και στις ανάγκες της αγοράς, έχει βάλει  στο στόχαστρο το ίδιο το παιδί.

Όλοι στο πόδι πριν να είναι αργά.

Δεν ανεχόμαστε

  • Τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» της Κέρκυρας να κακοποιούνται για μία ακόμη φορά με το κλείσιμο της δομής και μάλιστα στη μέση της σχολικής χρονιάς
  • Ο μικρός Βασιλάκης να χάνει τη ζωή του στις Σέρρες μέσα στην αυλή του σχολείου του, γιατί απλά βόλευε να είναι σε εργολάβους η συντήρηση του σχολείου,
  • Τις προάλλες μια δωδεκάχρονη στον Κολωνό να πέφτει κατ’ εξακολούθηση θύμα βιασμού και μαστροπείας στα χέρια «ευυπόληπτων» πολιτών, επειδή η οικογένειά της ήταν σε μεγάλη φτώχεια και ανέχεια χωρίς καμία κοινωνική στήριξη
  • Τα παιδιά να κακοποιούνται μαζικά και να εξαναγκάζονται και σε παιδική εργασία στην «Κιβωτό του μαρτυρίου» του κατά τα άλλα «Αγίου Αντωνίου», των ΜΜΕ και του συστήματος.
  • Ένα 16χρονο παιδί που είναι Ρομά και μεγαλώνει σ’ ένα συνοικισμό χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, απουσία κάθε κρατικής υπηρεσίας ακόμα και σχολείου να βρίσκεται με μία σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι επειδή έκλεψε 20€ βενζίνη και ο εκτελεστής-αστυνομικός να αφήνεται ελεύθερος.
  • Τα παιδιά του έβδομου θαλάμου που διαχειριζόταν η ΜΚΟ των χωριών SOS στο αναρρωτήριο Πεντέλης, να εκδιώκονται και να απολύονται οι εργαζόμενοι επειδή η ΜΚΟ αποφάσισε «να επενδύσει σε άλλο κοινωνικό τομέα». Ενώ στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής φιλοξενούνται πάνω από 70 παιδιά με εισαγγελική εντολή χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας γιατί έχουν κλείσει οι πτέρυγες στις δημόσιες δομές και δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν.
  • Παιδιά με αναπηρίες να μην μπορούν να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν και τα νοσοκομεία έχουν μείνει χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω της ιδιωτικοποίησης.
  • Παιδιά με αναπηρίες εκατό μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μη βρίσκουν ακόμα σχολείο να πάνε λόγω του ιδιωτικοποιημένου συστήματος μεταφοράς και των ελλείψεων προσωπικού, ενώ τα περισσότερα ειδικά σχολεία είναι από επικίνδυνα έως ακατάλληλα.

Παγώνει κάθε μέρα το «χαμόγελο στα χείλη των παιδιών» μπροστά στις κάμερες που τα παρακολουθούν, στα διάφορα «σπίτια της περίφημης ΜΚΟ»,  λόγω της έλλειψης προσωπικού. «Σπίτια» κατά τα άλλα και όχι δομές  όπως διατείνεται ο ατζέντης του «Χαμόγελου» περιδιαβαίνοντας τα διάφορα κανάλια.

Στοιβαγμένα σε «σπίτια» βρεφάκια μέχρι έφηβοι 18 και 20 χρονών, χωρίς το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, πολύ περισσότερο επιστημονικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα την ηλικία  και τις ειδικές ανάγκες τους.

Δε συμβιβαζόμαστε μ’ αυτήν την βαρβαρότητα.

Ο αγώνας μας θα την ανατρέψει

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τα παιδιά μας.

Μαχητικά διεκδικούμε:

  • Να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ με ευθύνη του κράτους τα παιδιά του «χαμόγελου του παιδιού» της Κέρκυρας στον φυσικό τους χώρο να συνεχίσουν απρόσκοπτα το σχολείο τους σε σπίτι, δομή με όρους ασφάλειας, πλήρως στελεχωμένη, με επιστημονικά προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι της δομής να παραμείνουν στις θέσεις τους, δίπλα στα παιδιά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και με την ευθύνη του κράτους.
  • Ανάπτυξη δικτύου κρατικών δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για την πρόληψη, την στήριξη των παιδιών και των οικογενειών σ’ όλες τις πλευρές της ζωής, στη γειτονιά, στο σχολείο κλπ, των θυμάτων βίας και κακοποίησης) με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Στήριξη των δημόσιων δομών προστασίας του παιδιού και των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας των δήμων και περιφερειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Να γίνουν άμεσα ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές) σε κάθε σχολείο
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις προνοιακές δομές όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Να ανοίξουν τώρα οι κλειστές πτέρυγες στις δημόσιες δομές προστασίας του παιδιού, «ΜΗΤΕΡΑ», Αναρρωτήριο Πεντέλης κλπ, πλήρως στελεχωμένες για να βρουν θέσεις φιλοξενίας τα δεκάδες παιδιά που βρίσκονται στα νοσοκομεία παίδων με εισαγγελική εντολή χωρίς να έχουν πρόβλημα υγείας.
  • Δημόσιο πανελλαδικός φορέας που να έχει στην αποκλειστική του ευθύνη την προστασία του παιδιού χωρίς οικογένεια, του κακοποιημένου παιδιού αλλά και την υιοθεσία και αναδοχή.
  • Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης και εμπλοκή σε αυτούς τους τομείς ιδιωτών και ΜΚΟ.

Και δεν ξεχνάμε ό,τι το καλύτερο για όμορφες γιορτές για όλα τα παιδιά αλλά το καλύτερο δώρο θα είναι ο αγώνας για μια κοινωνία με αγάπη, ζεστασιά, απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον ρατσισμό.