ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ.: 210 52 21 411, e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.goneisamea.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συντονίζουμε τον αγώνα μας μαζί με τα ταξικά σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς Της Δυτικής Αττικής. Παίρνοντας μέρος στην κινητοποίηση τo Σάββατο 18 του Φλεβάρη, στις 11πμ στο σταθμό μετρό Άγιος Αντώνιος στο Περιστέρι και πορεία προς το δημαρχείο και στην κινητοποίηση το Σάββατο 4 του Μόρτη, στις 11πμ στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι.

Ενάντια στην υποβάθμιση του ΕΣΥ και την εμπορευματοποίηση του.

Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού, για αποκληστικά δημόσια και δωρεά υγεία, πρόνοια και αποκατάσταση.   

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πείρε κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και αντιμετωπίσεις της πανδημίας αλλά τα έριχνε όλα στην ατομική ευθύνη. Άφησε τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, με το ελάχιστο προσωπικό τους εξουθενωμένο να δίνουν την μάχη να αντιμετωπίσουν την πανδημία με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν, με σμπαραλιασμένη την ΠΦΥ.  Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν πείρε μέτρα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάνοντας προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, δεν άνοιξε κανένα από τα κλειστά νοσοκομεία που έκλεισε η ίδια το προηγούμενο διάστημα και διατήρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ενίσχυσε τα κέντρα υγείας γενικότερα την ΠΦΥ, δεν επίταξε τις ιδιωτικές δομές υγείας-πρόνοιας αλλά έφερε και ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ το Ν/Σ έκτρωμα για το νέο ΕΣΥ. Ο νόμος αυτός προβλέπει συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απολύσεις προσωπικού στα νοσοκομεία, κλείσιμο νοσοκομείων, την μετατροπή των δημοσίων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις κλπ.

Ένα τέτοιο νοσοκομείο που στενάζει είναι το ΑΤΤΙΚΟΝ που είναι το μοναδικό στην Δυτική Αττική και εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες ασθενείς. Με αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε ράντζα, να έχουν πολύωρη αναμονή για να εξεταστούν, το προσωπικό δεν επαρκεί να αντιμετωπίσει τα περιστατικά κλπ. αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεχούς απαξίωσης, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης τους δημόσιας υγείας διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις.

Η προάσπιση της Υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει.

Απαιτούμε:

  • Δημιουργία πλήρους δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα.
  • Άμεσες και προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις και να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του νοσοκομείου μας.
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικού προσωπικού.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Αττικόν.
  • Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών (Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα») ως σύγχρονο, πλήρες δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΑ!

Το ΔΣ του Ενιαίου