ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ 10/07/2017
Αρχική Δελτία Τύπου Ε.Σ.Κ. ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ 10/07/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ 10/07/2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος τηλ: 210-5221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

07/06/2017

Η ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Έκτακτη πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ την Δευτέρα 10 Ιούλη, στις 7μμ στα γραφεία της, Χαλκοκονδύλη 37, στον 2ο όροφο.

Με το αίτημα να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους, την κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Για τα παραπάνω η ΣΕΑΑΝ μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και το ΣΕΜΙΣΕΑ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 29 Ιούνη.

Η κινητοποίηση έληξε χωρίς να γίνει καμία συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Οι φορείς περιμένουμε εδώ και μέρες το ραντεβού που υποτίθεται θα έκλειναν μαζί μας. Την ώρα που παιδιά σταματάνε τις θεραπείες τους, ακόμα και αυτές που υποτίθεται καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν, η πολιτική ηγεσία μαζί με τον πρωθυπουργό απάντησε με μία φιέστα - πρόκληση στο Υπουργείο την επόμενη μέρα της κινητοποίησης.

Ακούσαμε τα παραμύθια περί εξασφάλισης καθολικής πρόσβασης στο σύστημα υγείας, τα αριστερά εγχειρήματα της κυβέρνησης με κοινωνική ευαισθησία στο χώρο. Ότι κατάφεραν την «αναστροφή» της πορείας κατάρρευσης του συστήματος και άλλα τέτοια ευτράπελα που ακούγαμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ανάλογη κατάσταση είναι και με τα ΚΕΠΑ, με τις μαζικές περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις μέσω της μείωσης των ποσοστών αναπηρίας. Στις 7 του Ιούνη πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των δυνάμεων της ΣΕΑΑΝ μαζί με φορείς του ταξικού εργατικού κινήματος στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ και προχωρήσαμε σε μαχητική κατάληψη στο γραφείο του Διοικητή.

Καταγγείλαμε με συγκεκριμένα παραδείγματα το όργιο της σφαγής που εξελίσσεται μέσω των ΚΕΠΑ σε βάρος των αναπήρων και χρονίως πασχόντων. Ένα μήνα μετά, εκτός από μία περίπτωση για την οποία υπήρξε θετική εξέλιξη, η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει δώσει λύσεις, παρά τις δεσμεύσεις της για την αποκατάσταση των συναδέλφων.

Για όλα αυτά συζητάμε και σχεδιάζουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα. Τις απαντήσεις που ξέρει να δίνει το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό.

Ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη αναμέτρηση να ακυρώσουμε με τον αγώνα μας τα σχέδια της κυβέρνησης και του κουαρτέτου για τις παραπέρα μαζικές περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας μέσω τις σύνδεσής τους με την ξευτίλα του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος. Σχέδια που είχαν καταγραφεί στο τρίτο μνημόνιο και μεταφέρθηκαν στο τέταρτο μνημόνιο και την αξιολόγηση.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΑΑΝ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 07:20)