ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ
Αρχική Δελτία Τύπου Ε.Σ.Κ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ

ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ κ fax 210 5221411, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ιστοσελίδα: www.eskamea.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απανθρωπιά και πάλι εισέπραξαν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους  που βρίσκονται σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας από την  κυβέρνηση στην συνάντηση του Πανελλήνιο Σύνδεσμό Τυφλων, της Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών  που παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΕΣΚ-Τυφλών  και της ΣΕΑΑΝ με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαράς

Νέα επίθεση ετοιμάζουν κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ.

Τα παίρνουν με τη σέσουλα από το λαό, τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες των φτωχών λαϊκών οικογενειών για να τα δώσουν στην πλουτοκρατία και το μόνο που είχε να δώσει ο πρωθυπουργός στην συνάντηση στους εξαθλιωμένους ανάπηρους της χώρας μας ήταν η απαλλαγή από το φόρο επιτηδεύματος σε καμιά 15αριά τυφλούς δικηγόρους που οι περισσότεροι είναι στελέχη των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

 

Τυφλοί, ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες των ΑΜΕΑ,

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Μας οδηγούν στον ΚΑΙΑΔΑ, στον Μεσαίωνα!

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Ο Πρωθυπουργός ομολόγησε στην συνάντηση αυτά που από καιρό είχε καταγγείλει η ΣΕΑΑΝ και η ΕΣΚ-Τυφλών ότι δηλαδή από το 2014 θα προχωρήσουν σε μαζικές περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις, παροχές μέσω του Ενιαίου Πλαισίου Παροχών στα ΑΜΕΑ. Ουσιαστικά δηλαδή χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια ή τη λειτουργικότητα και σαν βάση το ποσοστό αναπηρίας 80% θα αφήσουν δεκάδες χιλιάδες ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες χωρίς και αυτό το πενιχρό επίδομα των 300€ και την αναπηρική σύνταξη, αλλά και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Λόγια του αέρα η δήλωση του  Πρωθυπουργός ότι: «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δώσουμε ένα επίδομα στους εργαζόμενους ανάπηρους του δημοσίου που έχουν υποστεί τις περικοπές, αφού βρούμε το ποιος είναι ο αριθμός των αναπήρων που δουλεύουν στο δημόσιο και θα το πιστώσουμε με τον προϋπολογισμό του 2014». Ο Πρωθυπουργός δεν είπε ούτε για ποσοστό ούτε για ποσό, και παρότι πιέστηκε από τους Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ έστω και αυτό να το ψηφίσει τώρα αρνήθηκε με πρόσχημα τις «δημοσιονομικές ανάγκες» και την άγνοια του ακριβή αριθμού. Άραγε τι τον εμπόδιζε να το ψηφίσει τώρα αφού έτσι και αλλιώς με τις διαδικασίες που υπάρχουν στο δημόσιο θα πέρναγε στο μισθό από το 2014; Σε συνέχεια αυτού ο κ. Σαμαράς απέρριψε το αίτημα της ΣΕΑΑΝ για την ανάκληση των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις όπως και για μέτρα προστασίας των ανέργων αναπήρων (μαζικές προσλήψεις ΑΜΕΑ κλπ) και για την εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Η ΕΣΚ Τυφλών και η ΣΕΑΑΝ καλούν τους τυφλούς, τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 του μηνός στις 20:00 το βράδυ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, προσυγκέντρωση για την ΣΕΑΑΝ και τον ΕΝΙΑΙΟ στις 19:30 στην Πλατεία Κάνιγγος.

Επίσης αποφασιστικά, μαχητικά κάνουμε υπόθεση όλων μας την επιτυχία της Μεγάλης Πανελλαδικής Απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τρίτη 16 Ιουλίου.

 

Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, τις οργανώσεις των συνταξιούχων να ενημερώσουν και να κάνουν υπόθεσή τους για μια ακόμα φορά, ακόμα πιο αποφασιστικά, την απόκρουση της βάρβαρης απάνθρωπης επίθεσης της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ στη ζωή και τα δικαιώματα των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

 

10/7/2013

Η Γραμματεία της ΕΣΚ Τυφλών

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 12 Ιούλιος 2013 13:22)