ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ 21/02/2018
Αρχική Δελτία Τύπου Ε.Σ.Κ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ 21/02/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ 21/02/2018

ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ – Συνδικαλιστές της Σ.Ε.Α.ΑΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ : 2105221411, email : eskamea@otenet.gr

 

Δελτίο τύπου

Σήμερα, 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 14:00 έγινε συνάντηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με την Υπουργό Εργασίας κυρία Αχτσιογλου. Εκεί συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ τυφλών στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στελέχη της ΣΕΑΑΝ, όπου ανέδειξαν τα προβλήματα των τυφλών και γενικότερα των αναπήρων. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας κύριος Κουρουπλής και ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κύριος Πετρόπουλος που δεν ήξεραν τίποτα για το έγκλημα!!!

Στην Υπουργό Εργασίας κατατέθηκε το κείμενο που επισυνάπτεται με τα αιτήματα του αγωνιστικού κινήματος των τυφλών και των αναπήρων που έχουν να κάνουν με την ανεργία και το σχέδιο της κυβέρνησης για περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας όπως και τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω της υποχρηματοδότησης .

Η κυρία Υπουργός, όσον αφορά στα ζητήματα της πρόνοιας, των επιδομάτων, της κατάστασης των Ιδρυμάτων δήλωσε αναρμοδιότητα και τα παρέπεμψε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κυρία Φωτίου. Για τα προβλήματα της ανεργίας ζήτησε αναλυτικές προτάσεις (!!!) και αρκέστηκε να διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις ότι δε θα γίνουν περικοπές, και όσον αφορά στις περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς, συντάξεις κι επιδόματα ως τώρα παρέπεμψε την πιθανότητα της άρσης τους για μετά τον Αύγουστο που θα βγούμε από το πρόγραμμα για να μην αντιδράσουν οι «θεσμοί» (!!!). «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι». Δεν μπόρεσε όμως να δικαιολογήσει, στις εύστοχες καταγγελίες της ΕΣΚ τυφλών ότι το πολυνομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα σε μαζικές περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις με εργαλείο τη λεγόμενη λειτουργικότητα: Δηλαδή την οικονομική κατάσταση του αναπήρου (αν έχει ένα κοτέτσι στο όνομά του) ή το μορφωτικό του επίπεδο. Δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ποια η λογική να συνδεθεί η «δυνατότητα του αναπήρου να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα» με το αν ο τυφλός και ο ανάπηρος θα παίρνει επίδομα ή σύνταξη αναπηρίας. Φράση που ρητά αναφέρεται στο άρθρο 215 του πολυνομοσχεδίου που χτυπάει και το δικαίωμα στην απεργία και καθιερώνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.Άλλωστε, το πολυνομοσχέδιο περιέχει τα προαπαιτούμενα, όπως και τα επιδόματα των ΑμεΑ, του 3ου και 4ου μνημονίου που εκτός των άλλων επιβάλλει κατά 50% μείωση των δαπανών για την πρόνοια.

Τεράστιες οι ευθύνες της πλειοψηφίας που με πρόσχημα τη συνάντηση με την Υπουργό ανέστειλαν την κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για αύριο στις 12:00 στο Υπουργείο Εργασίας. Αλήθεια, γιατί δεν περίμεναν το αν θα έχουν τελικά θετικές εξελίξεις από την Υπουργό για να την αναστείλουν;! Η παραπάνω στάση τους επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΕΣΚ τυφλών και της ΣΕΑΑΝ ότι έχουν αναλάβει αποστολή, αυτοί και η ΕΣΑΜΕΑ, όπως και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για λογαριασμό της κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο και 4ο μνημόνιο για να διευκολύνουν για λογαριασμό της κυβέρνησης, των κομμάτων και των μεγαλοεπιχειρηματιών το πέρασμα των συγκεκριμένων μέτρων. Γι’αυτό καθησύχαζαν τους τυφλούς και τους αναπήρους όταν ψηφιζόταν ο αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου που κόβει σήμερα τις συντάξεις, γι αυτό όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο το έκαναν γαργάρα ενώ οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΜΕΑ δήλωναν στη Βουλή ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. Όπως και για το νόμο που ψηφίστηκε προχθές για τη μετατροπή του ΟΓΑ σε ΟΠΕΚΑ (Οργανισμό Παροχής Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), οργανισμός-καθοδηγητικό κέντρο της νέας επέλασης δραστικών περικοπών στις όποιες κοινωνικές παροχές έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, τους αγρότες αλλά και τους αναπήρους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μπορεί η κυβέρνηση και η Ε.Ε. να μπουκώνουν με ευρώ τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες για να στηρίζουν την πολιτική τους αλλά χρόνιοι πάσχοντες, τυφλοί και ανάπηροι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν πείρα και πυκνώνοντας τις γραμμές του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων θα ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα της στήριξης των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ομίλων πετάει τα δικαιώματα των αναπήρων στον Καιάδα και γυρνάει τους εργαζόμενους στο μεσαίωνα.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 20:00)