ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2018
Αρχική Δελτία Τύπου Ε.Σ.Κ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ε.Σ.Κ. - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, τηλέφωνο: 210-5221411

www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ

Σάββατο και Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 3 και 4 Νοέμβρη, ψηφίζουν τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών για τα νέα όργανα του συλλόγου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα ψηφίσουν μόνο την Κυριακή, στις έδρες των παραρτημάτων.

Οι τυφλοί εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μαθητές, οι σπουδαστές, αλλά και οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους, χτυπήθηκαν άγρια από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων, με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά και τις προηγούμενες.

Οι περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, τα επιδόματα, στα φάρμακα και τις θεραπείες, η ιδιωτικοποίηση στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, την Ειδική Αγωγή, πλήττει πρώτα από όλα τους τυφλούς και τους ανάπηρους των φτωχών λαϊκών οικογενειών, ενώ η ανεργία τσακίζει κόκαλα κυριολεκτικά, έχοντας εκτιναχθεί πάνω από 95% των ικανών προς εργασία τυφλών.

Αυτή η λαίλαπα θα μπορούσε αλλιώς να αντιμετωπισθεί, με καλύτερους όρους, αν στις κεντρικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των αναπήρων, δεν κυριαρχούσαν οι συμβιβασμένες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και την ομοσπονδία.

Οι «παραφουσκωμένες» κρατικές επιχορηγήσεις να είναι καλά και ας καεί ο κόσμος όλος!

Η μόνη ελπίδα, η μόνη διέξοδος, ο ΑΓΩΝΑΣ!

Σ’ αυτές τις πολιτικές σε όλους τους χώρους, στα Ειδικά σχολεία, στα «σφαγεία» των ΚΕΠΑ, στη ΔΕΗ που έκοβε το ρεύμα του ανάπηρου, στις απεργίες και τα συλλαλητήρια, οι τυφλοί, οι ανάπηροι όρθωσαν το ανάστημά τους, μέσα από τις γραμμές της Ε.Σ.Κ. τυφλών, της Σ.Ε.Α.ΑΝ., χέρι - χέρι με τα ταξικά συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές.

Κάναμε το καθήκον μας. Βάλαμε εμπόδια σε αυτή την πολιτική! Καθυστερήσαμε τα σχέδια τους, σ’ ένα βαθμό. Υπερασπιστήκαμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και τις οικογένειές τους! Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, που έχει κλείσει κάθε προοπτική μπροστά τους. Τους μοναχικούς και τα ζευγάρια των ηλικιωμένων συναδέλφων, που πολλοί από αυτούς είναι σε απόγνωση, πράγμα που επιβεβαιώνεται με την επικοινωνία που έχουμε μαζί τους, αυτές τις μέρες παραμονής των εκλογών.

Η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης προς όφελος των αγωνιστικών δυνάμεων, της Ε.Σ.Κ. τυφλών και της Σ.Ε.Α.ΑΝ., βασική προϋπόθεση για αποτελεσματικούς αγώνες, να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Καλούμε τους τυφλούς να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες, ν’ αντιταχθούν στους μηχανισμούς χειραγώγησης του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των εκβιασμών και της νοθείας και να φτάσουν μέχρι την κάλπη με το δικό τους άνθρωπο, που αυτοί θα επιλέξουν και όχι των υπαλλήλων της Διοίκησης, με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Ε.Σ.Κ.- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στο χέρι.

Καμία εμπιστοσύνη στα παραμύθια της Κυβέρνησης! Η ανάπτυξή τους είναι για την κερδοφορία, είναι σε αμείλικτο πόλεμο με τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των αναπήρων των λαϊκών οικογενειών!

Καταδικάζουμε αυτούς που κάνουν εμπόριο τον συνδικαλισμό, που έφτασαν στην ξεφτίλα τρεις μέρες πριν τις εκλογές, ν’ ανακοινώσουν κινητοποίηση, για μετά τις εκλογές, ενάντια στις επιπτώσεις στους τυφλούς από το νόμο Κατρούγκαλου!!!!!! Όταν αυτοί οι ίδιοι καθησύχαζαν τους συναδέλφους και αρνιόνταν κάθε κινητοποίηση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση στους τυφλούς και τους ανάπηρους από το νόμο Κατρούγκαλου.

Μαυρίστε τους!

Τώρα με τη ψήφο, αύριο με τον Αγώνα!

Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία και τα συλλαλητήρια στις 28 του Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 20 Νοέμβριος 2018 14:35)